jadłospis
Liczba pozycji: 5
Zimowe koktajle — strączkowa słodycz – ebook
Patrycja Karpiuk
Autorka przedstawia pięć pomysłów na koktajle ze strączkami w perfekcyjnie wyselekcjonowanych i rozpieszczających podniebienie smakach. Każdy z przepisów pozwoli stworzyć pełnowartościowy i sycący posiłek, który urozmaici codzienny jadłospis. Koktajle, które proponuje autorka z powodzeniem ugaszą pragnienie na coś słodkiego, a przy okazji odżywią organizm i pozytywnie wpłyną na samopoczucie.Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta roślinna dla sportowców – ebook
Matt Frazier
Novak Djokovic, Lewis Hamilton, Arnold Schwarzenegger – co łączy tych sportowców? Zaufali mocy roślin i zdecydowali się wypróbować dietę wegetariańską. Jeśli ty również uprawiasz aktywność fizyczną, a weganizm to podstawa twojego żywienia, sięgnij po tę przełomową książkę! Dzięki niej odkryjesz tajniki diety wegańskiej dla sportowców. Nauczysz się prawidłowo bilansować dietę roślinną, aby w twoim jadłospisie...Data dostępności:
Data publikacji:
Mniej mięsa – ebook
Sylwia Majcher
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego poradnika „Gotuję, nie marnuję”, znaleźć można fleksitariańskie przepisy dla całej rodziny. Autorka podkreśla, że warto we wszystkich działaniach zachować umiar i do ograniczania mięsa w diecie podchodzić zdroworozsądkowo....Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Raw Food. Smaczne dania bez gotowania – ebook
Tanya Maher
Dzięki zastosowaniu przepisów z tej publikacji zapewnisz sobie energię, lepsze trawienie i zdrowie, a Twój jadłospis będzie zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla zdrowia. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z porami roku. Autorka obala również wiele mitów...Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji: