język r
Liczba pozycji: 4
Jana Hermana z Neydenburku Ziemianin albo Gospodarz inflandski : w roku M.D.C.LXII do druku podany, a teraz z niemieckiego na polski język przetłumaczony w roku 1671 i powtórnym razem w druk podany w Słucku w drukarni roku 1673, a z tego przedrukowany znowu r. 1823 – ebook
Herman Johann Neidenburg Piotr Ignacy Legatowicz
Publikacja pochodzi z bazy Polskiej Biblioteki Internetowej. Książka cyfrowa została przygotowana w najwygodniejszym formacie ePub, który umożliwia komfortowy odczyt na większości czytników e-booków na świecie wspierających standard ePub oraz w aplikacjach mobilnych na telefonach, tabletach itp. Format umożliwia intuicyjną zmianę układu tekstu, powiększania i pomniejszania rozmiaru czcionki. Ciesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Listy Do Felicji I Inne Z Lat 1912-1916 – ebook
Franz Kafka
Zbiór listów Franca Kafki do Felicji Bauer. Listy są szczegółowym materiałem biograficznym oraz zapisem duchowego życia Kafki. Styl listów przypomina bardziej mowę codzienną niż język literatury.Data dostępności:
Data publikacji:
Logika – ebook
Alexander Bain
Obszerny i nawet rozwlekły podręcznik. Autor, słynny filozof angielski, empiryk, miał na względzie interesy ucznia, zwłaszcza studenta, przygotowującego się do egzaminu, ale wykład jego często jest niespójny, przeładowany uwagami luźnymi. Zagadnienia, ze stanowiska autora sporne, znalazły się w dodatkach do pierwszego i drugiego tomu, najczęściej informujących. Treściwy wstęp psychologiczny. Szczególnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery – ebook
Martin Nordin
Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu....Data dostępności:
Data publikacji: